Şemsiye
Şemsiye genel olarak yağmur, kar ve güneş gibi doğal etkenlerden korunmak amacı ile kullanılan bir alettir. Genel olarak sap kısmı, gövde kısmı, düzenek kısmı ve çadır kısmı olmak üzere dört kısımdan oluşmaktadırlar. Etkenlerden korunmanın sağlanabilmesi için, özel dokulara sahip kumaşlardan ve malzemelerden üretilmektedirler. Şemsiye genel olarak gövdeye bağlanan çeşitli uzunluklarda ve belirli oranlarda esnekliğe sahip olan tellerden oluşur. Bu tellerin belirli bir esneklik oranına sahip olması gerekir. Bu sayede açıp kapama işlemi rahat bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Kumaş kısmının yanı sıra, tel kısmı da dış etkenler ile etkileşim halinde bulunabileceğinden, oldukça dayanıklı malzemelerden yapılmalıdırlar. Kullanılan malzemeler özellikle sudan etkilenmeyen ve paslanmayan yapıda olmalıdır. Çünkü uzun süre su ile etkileşim ve oluşan pas sonucunda, şemsiyelerin açılıp kapanma düzenekleri zarar görebilmektedir.
Nasıl Kullanılır?
Şemsiyelerin kullanımı, sahip oldukları düzenekleri sayesinde oldukça kolaydır. Otomatik mekanizmaya sahip olan şemsiye çeşitlerinde ise bir tuşa basılarak şemsiyeyi açmak mümkündür. Özellikle imalatını yaptığımız dev şemsiyelerimiz, güçlü alüminyum gövde ve teleskopik açılımıyla rüzgarlı havalarda çabuk kapatılabilmesiyle pratik, uzun ömürlü bir üründür.
Nerede ve Ne Amaçla Kullanılır?
Şemsiyelerin birincil kullanım alanı, yağmurlu ortamlardır. Şemsiyelerin en sık kullanıldığı ikinci alan ise, güneşli ortamlardır. Burada şemsiyelerin kullanılmasının temel amacı, güneşin verebileceği çeşitli zararlı ışın ve etkenlerin engellenmesidir. Dev şemsiyeler arasında en sık tercih edilen kare, yuvarlak ve Fransız şemsiyeler kullanılım amacına göre kafelerde, restaurantlarda, havuz kenarlarında, bahçelerde kullanılmaktadır.